e-arkivkonsult.se
Då har ni kommit rätt! e-arkivkonsult.se är ett företag som vänder sig till myndigheter, kommuner, organisationer och företag som är i behov av kompetens rörande e-arkiv och långsiktigt digitalt bevarande.
Har ni frågor om hur ni ska kunna bevara ert digitala material? Är ni i startgroparna för att införa eArkiv? Behöver ni extern kompetens? Någon som förstår både arkivariernas språk och IT-personalens?

Då har ni kommit rätt! e-arkivkonsult.se är ett företag som vänder sig till myndigheter, kommuner, organisationer och företag som är i behov av kompetens rörande e-arkiv och långsiktigt digitalt bevarande.

Digitalt bevarande är en utmaning som kräver strategier och förberedelser. Vi kan hjälpa er med förstudier, rådgivning, utbildning, handledning, omvärldsanalyser, kravspecifikationer m.m. inom digitalt långtidsbevarande och e-arkiv.

Jag som äger och driver företaget heter Magnus Norberg, bor i Piteå och har en magisterexamen i biblioteks- och informationsvetenskap, jag har jobbat ett antal år inom biblioteksvärlden, och har läst Masterprogrammet i Digitalt bevarande vid Luleå Tekniska Universitet. Jag har bland annat arbetat som projektledare inom e-arkivområdet, tillsammans med FORTLAX Datacenter utvecklat en e-arkivtjänst baserad på OAIS-modellen och OpenSource-mjukvara, gjort omvärldsanalyser av e-arkivmjukvaror och inom ramen för mina studier utfört projekt åt Norges Riksarkiv på uppdrag av LDB-centrum (Sävast, Boden).

e-arkivkonsult.se har ett nära samarbete med FORTLAX Datacenter (för mer info klicka här: FORTLAX webb). Jag (Magnus) är anställd av FORTLAX på deltid och är därför väl insatt i den e-arkivtjänst som FORTLAX Datacenter erbjuder. Om det finns ett intresse för FORTLAX eArkiv hos dig som kund slussar jag gärna vidare er till rätt kontakter på FORTLAX Datacenter.

Kontakta mig gärna för frågor, förslag eller ett möte!
Företagsfakta
Företag:e-arkivkonsult.se
Adress:Stapelvägen 5
Postadress:94472 PITEÅ
Telefon:0736477538
E-post:
Grundat år:2011
Antal medarb:1

 Företagets expertområden
Administration
Dokumenthantering

Databaser
MySQL

Datalagring
Arkivering Datamigrering Lagringsarkitekt

Internet & E-handel
HTML/DHTML Web Services XML

Operativsystem
Linux

Outsourcing
Datadrift

Projekt, Metoder & Verktyg
Testning

Säkerhet
Backup Unix/Linux

Utveckling
C/C++ Java Pascal